Hvor er vi i dag, og hvor vil vi gerne hen ? Det har de fleste virksomheder et klart billede af. Men HVORDAN kommer vi derhen ? Det er den sværeste øvelse i al strategiarbejde. Specielt når der drejer sig om international vækst og eksport.

En vækstplan besvarer netop spørgsmålet om "hvordan". Den gør strategi og forretningsplan operationel i konkrete handlinger.

En strategi er mere end bare en mission og en vision. En god strategi består af tre dele:

 • Platformen (hvor er vi i dag ?, hvad baserer vi vores forretning på ?)
 • Målsætningen (hvor vil vi gerne hen ?, og hvornår ?)
 • Vækstplanen (HVORDAN kommer vi derhen ?, hvem gør hvad ?)

Desværre glemmer mange virksomheder at have tilstrækkelig fokus på den sidste del, og strategien bliver derfor aldrig rigtig ført ud i livet.

Strategi og planlægning er imidlertid uadskillelige elementer. Og har man ambitioner om international vækst, må man nødvendigvis tage stilling til - og lave en plan for - om væksten skal komme fra nye kunder eller mersalg til eksisterende, om den skal komme fra nye markeder eller eksisterende, og om den skal komme fra nye produkter eller eksisterende o.s.v.

Det handler bl.a. om at arbejde med markeds- og kundeanalyser, markeds- og kundeplatform, segmentering, emnekvalificering, CRM, kundeplaner, Key Account Management, strategisk kommunikation os.v. Med de rette værktøjer er det nemmere at skabe vækst.

10 konkrete opgaver Ekspansion kan hjælpe med:

 1. Facilitering af strategiproces
 2. Udarbejdelse af forretningsplan
 3. Markedsanalyser
 4. Kundeanalyser
 5. Konkurrentanalyser
 6. Segmentering af kunde- og markedsplatform
 7. Udarbejdelse af kundeplaner
 8. Indførelse af Key Account Management
 9. Hjælp ved indførelse af CRM
 10. Identifikation af nye kunder eller forhandlere