Vækstmulighederne på eksportmarkederne er store. Ikke bare i BRIK landene, men også på flere Europæiske nærmarkeder. Men hvordan udnyttes de bedst muligt ? Kender vi overhovedet potentialet, og gribes eksporten rigtigt an i dag ? Hvordan sikrer vi, at afsætningskanalen skaber de ønskede resultater ?

Eksport er et vigtigt element i mange virksomheders vækstplaner, og eksporterende virksomheder har også klaret sig langt bedre gennem finanskrisen end ikke-eksporterende. Men alt for ofte får man ikke nok ud indsatsen og går dermed glip af store muligheder p.g.a. usikkerhed og manglende viden. En klar eksportstrategi kan imidlertid være med til at sikre langt hurtigere resultater på eksportmarkederne, og eksport kan, med den rette plan, komme til at udgøre en betydelig del af virksomhedens omsætning.

Det rette valg af marked, eksportform og afsætningskanal - og efterfølgende styring af denne - er uden sammenligning den vigtigste forudsætning for succes, og kan spare virksomheden for mange ærgrelser - og penge. 

Eksport er Ekspansions kernekompetence, og jeg har stor erfaring i at optimere udbyttet af en virksomheds eksportarbejde. På eksportmarkederne skal vækstplaner ofte laves sammen med - eller under hensyntagen til - en udenlandsk partner, og det gør processen lidt vanskeligere. Der skal tages hensyn til både virksomheden, partneren, og markedet. Og der er stadig store forskelle på kultur og forretningsmiljø fra land til land. Det er en svær balance, som kræver både viden og erfaring. 

10 konkrete opgaver Ekspansion kan hjælpe med:

  1. Udarbejdelse af eksportstrategi
  2. Valg og prioritering af eksportmarkeder
  3. Udarbejdelse af go-to-market strategier
  4. Hjælp ved henvendelse til Udenrigstjenestens Ambassader og lign.
  5. Søgning efter udenlandsk distributør eller agent
  6. Etablering af samarbejdsaftale med udenlandsk kunde eller partner
  7. Motivation og styring af distributør eller agent
  8. Etablering af datterselskab
  9. Hjælp ved udenlandsk messedeltagelse, kundemøder etc.
  10. Betjening af et eller flere specifikke eksportmarkeder